tisdag 10 februari 2009

Prinsens första hörntand

Einar har skällt som en hund i flera dagar när han hostar. Näsan rinner och magen är i olag. Igår kom förklaringen, eller påföljden eller vad man nu ska kalla det.

Hela familjen böjer sig över honom för att titta i den lilla munnen. Alla blir oändligt glada och stolta över vad som där finns att beskåda. Stoltast är nog ändå prinsen själv, tillbakalutad som en bebis i mammas famn, starkaste badrumsbelysningen som en strålkastare i ansiktet och ryckningar i mungiporna av sann förtjusning.

-Vill du visa din tand?
-Ja! Ingen tveksamhet.

Försiktigt tar mamma tag i överläppen och visar resten av familjen. Däruppe, i en svullen och röd jättebulle i tandköttet, syns den lilla, lilla alldeles vita taggen.

-Åh vad fiiin! Det går ett sus genom publiken. Alla är glada över nytillskottet.

2 kommentarer:

Sanna sa...

De där tänderna, att de ska ställa till så mycket besvär!!

Nu när Filip äntligen börjar bli frisk så upptäcker vi 6 nya tänder. Kan det vara en del av orsaken tills hans sjukdomsperiod sedanste tiden tro? Han är inte lika villig att visa upp nytillskotten som Einar verkar vara :-D

Har det löst sig med bilen ?

Marie sa...

Bilen är och förblir på verkstad känns det som... som tur är har man ju sportlov:)

Herregud, 6 tänder! Det var inte dåligt. Prova att samla familjen och sätt honom i strålkastarljus så att ni ser ordentligt. Vem vill inte vara idol för en minut? Åtminstone ville Einar...