tisdag 17 februari 2009

Att göra ett grattis-kort

behöver inte vara så svårt om man har material och är lite pysslig. Först väljer man ut några snygga papper, som matchar varandra i färg och mönster.

Sedan stansar man ut bokstäver, till exempel barnets namn eller ett "grattis" eller vad man nu vill att det ska stå. Stansen fungerar ungefär som en plattång.

Därefter klipper man ut stora siffror som talar om åldern på den som fyller år - kan förstås uteslutas om man inte tycker att det är viktigt i sammanhanget. Jag brukar rita på fri hand med en blyertspenna och sedan klippa runtom.

Man limmar upp allt på ett lämpligt kort, lägger i press under en tjock bok en stund och sedan är det dags att dekorera, till exempel med ändamålsenliga blommor i kartong.

När alla detaljer är påklistrade kan man ta sitt lilla glitterlim och lägga på kanter som man vill markera. Extra effektfullt blir förstås siffrorna och kanske första bokstaven i namnet.

3 kommentarer:

Amanda sa...

veeery preeetty

Sanna sa...

Vilka fina kort du gör. Köpte på mig lite scrapsaker i julas och har gjort ett par kort. Kul men jag har lite svårt att sitta med sakerna och se slutresultatet. Blir som det blir och ibland blir det fint och ibland superfult. Skriv gärna fler sådana inlägg så man får lite inspiration :-)

Har du tips på något bra ställe att köpa grejerna.. gärna med webhop? Är nyfiken på en sådan där tång...

Marie sa...

Tackar! Här finns kortmakaren på nära håll, jag länkar till dem också. Där kan man handla ALLT. Ibland är det faktiskt negativt...