söndag 11 april 2010

Rätta vägen... eller?

När vi klev ur hissen från parkeringshuset igår på väg mot mässan såg vi en kö som inte var av denna värld. Visst hade vi blivit något försenade hemifrån, åkt närmare tio än nio som vi först tänkt. Och det här med att anordna fotomässa samtidigt som babybarnmässa, var det verkligen så genomtänkt av arrangörerna? Å andra sidan hade vi förmodligen inte åkt om det inte varit något både för barnen och oss.

Vi stönade över köerna och bestämde oss för att runda Svenska Mässan på utsidan. När vi väl kom in i entrén mot Korsvägen var det bara att gå rätt fram till kassan och därinne var det ganska glest med folk till en början. Förvånande, med tanke på hur det sett ut därute. Hade alla andra valt fel väg och vi den rätta?

Efteråt, på väg till parkeringen igen, var det fortfarande en lång ringlande orm till kö. Musik spelades och skyltar satt uppe. Skyltar märkta "Idol". Aha, det var idoluttagning. Tänk om vi hamnat i den kön! Peter berättade muntert för släkten senare att då hade det väl bara varit att stämma upp i en "Och silla ho går i havet bland torsk och magriiill" för Laila Bagge och co.

Betänk hur dagen hade fått en HELT annan vändning. Själv hade jag nog dragit "Oh Carol" för idoljuryn.

Inga kommentarer: