torsdag 15 oktober 2009

Familjen Kämpe

Namnet Hilda betyder strid eller stridsmö. Vi trodde att hon kämpat och kämpat i magen för att vända sig men inte lyckats och så verkade hon så envist arg när hon kom ut. Det var ett passande namn. Fortfarande lever hon väl egentligen inte upp till det här med att kämpa om något går henne emot. Ändå är det världens finaste namn.

Einar fick sitt namn efter en månad. Vi hade provat med Alfred men det tycktes inte passa. En eftermiddag satt jag med honom i knät, ansikte mot ansikte och så plötsligt slog det mig: "han är ju en Einar". Peter provade i flera dagar, började kalla honom Einar och sedan var det bara självklart. Einar betyder också strid, som av ett sammanträffande. Det enda våra barn kämpar för är väl att vi ska göra så mycket som möjligt åt dem, typ bära, hjälpa med kläder och springa och hämta saker åt dem.

Ett namn till betyder strid och i ärlighetens namn hoppas jag att vi får en flicka igen någon gång med just det namnet. Anledningen till att jag skriver det idag är att hon har namnsdag den 15 oktober. Vågar du dig på en gissning?

Inga kommentarer: