torsdag 26 november 2009

Ut med adventslådorna... ur klädkammaren

Okej... ut med de fem fyllda påsarna från Gekås ur klädkammaren. Två lådor framför ingången till "korridoren" som är ett förrådsutrymme innanför klädkammaren- eller utanför om man syftar mot ytterväggen. Två lådor kvar framför dörren som jag sparat och märkt. Den ena innehåller gamla skor och den andra tyger. Vi diskuterar en stund om vi ska hiva dem på en gång, men... så bestämmer vi oss för att vänta till efter jul. Man måste ju leva upp till hamstern inom sig.

Dörren till korridoren åker upp. Först står julbocken. Han nästan hoppar ut som om han stått beredd sedan han blev inställd någon gång runt tjugondag Knut. Sedan går Peter in och sätter sig på huk, tar ut fjolårets fynd stora mjuka snögubbarna som måste luftas lite medan vi tar ut stakar och stjärnor. Sedan hoppar katten in.

Och så börjar langningen. Bågformade ljusstakar, v-formade ljusstakar, den stora ljusstaken som inte fungerar, stjärnor som passar till lampfötter, stjärnor som ska hänga. Botten går ur i adventslådan. Ljusen rullar ut över korridorsgolvet. Peter säger flera gånger att vi måste byta ut lådan när vi packar efter jul. Jag svarar ja varje gång och hoppas på att inte glömma.

När allt är ute är det dags att lyfta in igen. Stackars bocken och snögubbarna får vänta, åtminstone till Lucia. Gekås gula kassar åker in igen, men först sko- och tyglådorna.

Så ser vi oss omkring hemma. Med kassar, lådor och kartonger märkta advent ser det värre ut än någonsin. Aldrig kommer det att bli någon ordning till första advent.

Och katten förresten. Var blev han av?

Inga kommentarer: