tisdag 17 november 2009

Tja... lite fler blöta bilder

kanske kan råda bot på kvällens bloggtorka?

Hilda går kursen "Sköldpadda" som avslutas vid 5,5 års ålder då barnen förväntas kunna crawla 10 meter, simma ryggsim 10 meter och dessutom ha koll på andningen, det vill säga växelvis vända sig om till ryggläge och hämta luft när man till exempel crawlar.

De blir då istället "Pingviner". Igår övade de på att glida ut med armarna framåt och benen utsträckta mot snälla simlärar-Cissi, att flyta på rygg för att sedan vända in mot kanten och att vända sig om från mage till rygg för att andas.

Hilda tycker att allt på simlektionen är det roligaste som händer på hela veckan. Man ser på bilderna hur hon skrattar. Hon skrattar till och med under vattnet.

Einar får nog börja om i simskolan först nästa år. Han gillar inte riktigt att göra uppgifterna, de är liksom inte tillräckligt utmanande på det där skojiga sättet som han tycker om och dessutom får han många kallsupar av dem.

Han gillar bättre att leka "putta mamma och pappa så att de ramlar ut i bassängen" eller skvätta ner samma föräldrar, eller ibland att slänga sig själv mellan oss. Med simglasögonen är det numer möjligt utan vatten i ögonen. Tyvärr förhindrar glasögonen inte kallsupar...

Inga kommentarer: