söndag 22 mars 2009

Kan lite nostalgi råda bot?

Det börjar redan på söndagsmorgonen, den där tråkiga känslan av att vara alltför nära en hel veckas arbete igen. Jag försöker slå bort den, men det går inte. Den är påtaglig. När mörkret så småningom faller och klockan är framåt halvsju börjar det ändå kännas okej. Det är inte annorlunda än någon annan kväll, för vid den här tiden är man hemkommen och allt är sig likt, förutom att man inte har lika många dagar på jobbet framför sig, innan fredagen. Om det ändå vore så väl.

Det lär bli den värsta veckan på terminen, och det är faktiskt en tröst. Den här veckan väntar nämligen betygsvarningar som ska skickas ut, frånvarorapportering till någon statistisk verksamhet, sex utvecklingssamtal med elever och föräldrar i klassen, ett utvecklingssamtal med chefen, allt utöver de tusen ordinarie arbetsuppgifter vi alltid har.

Jag tror att jag får söka tröst i lite nostalgi.
Mina gamla träskor som Hilda klampar omkring i härinne, med lätta men ändå ljudliga steg.

Boken om Annika och katten Lunkentuss från samma ljuva sjuttiotal som träskorna, som kom fram när vi dammsög övervåningen igår, Carolas födelsedag till ära.

Och så den färgglada lilla bakelsen som äter leverpastejsmörgås. Vilket årtionde är hon hämtad ifrån? Förmodligen direkt ur det verkliga nuet. Synd att det kliar så i näsan bara.

4 kommentarer:

Linda sa...

Den här veckan kommer att gå så snabbt för dig. Det är bara att tänka på hur väldigt trevligt det kommer att bli på söndag!!!!!!!! För då ska väl inga vara sjuka i alla fall... Har ägnat HELA dagen åt att öva på högskoleprov. Gjorde höstens prov och fick ett resultat som jag hade kommit in på utbildningen med!! Tjohoo!! Hoppas det blir så på lördag me!! Nu ska jag kolla in några andra böcker så att rösten på din räknas!!! KRAM

Marie sa...

Oj, vad spännande! Ska verkligen hålla tummen på lördag, för att inga barn insjuknar, men framför allt för dig! Du som är värsta mattesnillet får väl full pott på både statistik och NOG:) Eller vilka tester finns kvar nuförtiden? Heja heja och kram

Sofia sa...

Hoppas att första dagen pà veckan blev bättre än väntat. Annars fàr man glädja sig àt det lilla. Jag till exempel är löjligt nöjd med att ha bytt layout pà bloggen - nu känns den helt NY :-)

Marie sa...

Konstigt nog brukar måndagen vara bättre än söndagen... scary. Jorå man är igång igen, sannerligen. Fin blogg du har!