söndag 16 augusti 2009

Dukade bord

Dukade bord har skapat stämning under det senaste dygnet. En årlig kräftskiva som vi aldrig lyckats tajma tidigare fick Peter att fälla följande kommentar i morse:
-Vi borde väl lyssna mer på musik så man kan bli bättre på såna tävlingar!
När stämningen var på topp, kräftorna slut och barnen sov (i alla fall våra) drog nämligen frågesport och en ovanligt rolig form av musikgissning igång. En person i ett av lagen fick se namnet på en artist eller en musikgrupp och skulle komma på en låt som gjorde att de andra i laget kunde räkna ut vilken artist det var fråga om. Får man till exempel Björn Skifs är det bara att börja vråla "Hooga chaka" eller "Michelangelo". Värre är det när man får en världsartist som Cher och som jag fick, och inte kommer på en enda sång, utan tvingas passa. Det är både enklare och svårare än man tror, och väldigt roligt.

I morse invigde vi den nya uteplatsen och vart jag än ställde bord och stolar vickade det inte någonstans. Ibland - fast kanske alltmer sällan - blir jag nästan irriterad över Peters noggrannhet, men vid detta högtidliga tillfälle imponerade han med sin perfekta stenavvägning. Och ett tag var det lä i skydd av huset.

Inga kommentarer: