söndag 21 september 2008

Tid för sinnesro

Föreställ dig en sammankomst i två generationer. Att komma bort en helg. Höra havet brusa. Stressa av, slappna av, rensa kropp och själ. Känna varmt eller kallt saltvatten mot huden, hett trägolv mot fötterna i bastun eller varma ångor i en hammam.

Ögonblicken passerar förbi; gröna badrockar, förförisk tvål, tassande tofflor, leende receptionister. Inga barn, inga män.

Hur underbart är det att kliva in genom en flera hundra år gammal entré och se rakt in i en matsal med vita linnedukar, vackra blommor på borden och en dignande buffé längst där framme? En foajé med öppen spis och inbjudande, murriga fåtöljer. Kaffedoft och kanske en gnutta eterisk olja. Tittar man åt vänster en härligt lång korridor som ska ge oss upplevelser i form av masserade ryggar, skönare fötter, bad och träningspass. Ja, det är UNDERBART!

På kvällen rosa bubbel på rummet och sedan en fyra-rätters supé där den ena smaken överträffar den andra. På morgonen färgglad frukt i långa rader efter fil och smörgås. Sedan orientalisk morgon; Qi-gong inspirerade rörelser precis vid havet. Vi kan bara håva in energier och till och med lyfta upp himlen i våra händer.

Behandlingarna, händerna som masserar den stela ryggen, oljan, den lugna musiken. Vilstolen med härligt tjock dyna i ett gammalt rum som badar av ljus. Vidare till en genomgång av fötterna, tidigare fulla av torrsprickor - efteråt silkeslena.

Promenader längs havet i den gyllene höstsolen. Jag längtar tillbaka! Tusen, tusen TACK Ulla för en oförglömlig helg!

Inga kommentarer: