måndag 13 juli 2009

Det var inte vi


som hälsade på djuren i Borås djurpark idag. Det var de som kom och hälsade på oss, mest hela tiden. Elefanten la upp snabeln och blåste och röjde runt precis framför oss vid savannen.
Aporna gjorde alla möjliga konster när de inte plockade loppor eller kliade sig i öronen. På en av bilderna fångade jag en gäspning precis framför barnen som mer ser ut som en attack.
Lejonhannen vänslades med honan alldeles extra mycket precis när vi stod och tittade, och inte för att jag vet om det händer flera gånger i timmen, men det var i alla fall första gången vi såg en eventuell lejonkull bli till. Tyvärr var det så snabbt gjort att jag inte hann upp med kameran.

Getterna sprang inte alls undan för barnen utan kom snarare fram och lutade sig och ville bli kliade bakom öronen.
-Är det fåret Shaun, mamma? undrade Einar, varpå en pappa i familjen bredvid fick en hostattack med visst inslag av gapflabb.

Ridturen på en ponny klarade Hilda alldeles själv den här gången och dröjde sig kvar där åtskilliga minuter för att verkligen ta in alla intryck. Det sista hon sa innan hon somnade i bilen hem var:
-Vad hette flickan? Hon som gick med mig och hästen?
Förmodligen det bästa idag.

Och som grädde på moset eller smör på gäddan kom Peter hem med just en gädda idag. Fast det var samma där, han som fick påhälsning under de sista tio minuterna av fisketuren. Är det fler djur som vill oss något idag? Sune? Visst har du fått mat?

Inga kommentarer: