fredag 15 augusti 2008

Projekten som aldrig tar slut

Vår semester börjar lida mot sitt slut. Eller rättare sagt Peters semester, jag börjar ju inte jobba förrän efter jul. Och att vara mammaledig är väl som att ha semester, eller? Vad härligt du har det! säger vännerna utan barn. Oj, så länge, ett och ett halvt år, orkar du det? säger vännerna med barn. Ja, det har faktiskt varit som semester de en-två timmar som de sover samtidigt, men resten av tiden är... intensiv... minst sagt.

Tyvärr lider inte listan på projekt mot sitt slut. Kvar att göra innan hösten är:
- snickra spaljéstaket mot grannen
- lasera samma staket mot grannen
- lasera staketet på balkongen när vi ändå laserar
- måla garagedörren i samma fina röda färg som alla andra dörrar vi har
- tvätta färdigt utemöblerna (tack i alla fall till uppfinningen tralltvätt som gör arbetet betydligt enklare)
- inreda garaget och innan dess städa ur hela garaget och innan dess såga upp allt spillmaterial
- beställa garderober till tvättstugan
Bygga lekstuga är inte att tänka på med andra ord, även om jag hittat en alldeles perfekt plats i trädgården för den och redan ser den framför mig.


Idag har tre glas eller koppar vätska åkt ut "av misstag". Ett glas juice vid frukostbordet för att en pipmugg kastades mot det, en kopp kaffe vid kaffefikat för att någon tog hela bullfatet alldeles själv och ett glas vatten på pin tji vid middagen för att stilla behovet av uppmärksamhet. Vi ska få barnvakt i helgen. När man torkar golven från matrester och utspilld vätska behöver man bara tänka på att de små liven inte är här under ett helt dygn så känns allt lätt. Och det kommer att bli tomt, men skönt!

Inga kommentarer: